Geld

10 feb 2016 - 
Gamen, Geld

Mijn zoon van 10 heeft het gamen met vrienden via Skype helemaal ontdekt. Maar ik snap het maar half.

Hij wil bijvoorbeeld al zijn zakgeld besteden om een rank te kopen op de server 'teveelgevraagd' (tvg).

Hoe kom ik er achter wat dit is en of het betrouwbaar is?

19 okt 2015 - 
Geld, Juridisch, Sociale media

Onze zoon van 13 heeft via Instagram spullen te koop aangeboden van een nep-merk. Hij heeft ze verwijderd nadat de merkeigenaar aangaf dat dit niet mocht.

Maar zoon had ook een geïnteresseerde, en heeft zijn adres doorgegeven. Nu komt er een brief binnen dat wij 750 euro schadeloosstelling moeten betalen aan het eigenlijke merk van de artikelen. Wat raadt u ons aan?

2 jan 2015 - 
Gamen, Geld

Mijn zoon van 12 speelt al een tijdje Runescape. Ik wil hem voor dat spel graag wat speelmunten cadeau doen wegens nieuwjaar.

Hij had al verschillende websites voorgesteld waar je deze munten kunt kopen. Een van deze websites is www.rsgoldmarkt.be.

Mijn vraag: zijn er nog andere websites hiervoor? Misschien meer gerelateerd aan het spel zelf?

30 jan 2014 - 
Gamen, Geld

Mijn zoon van 12 heeft voor 850 euro spelers gekocht voor zijn Fifa-spel. Hij heeft dat zonder toestemming gedaan met Paypal en hij wist (doordat hij heeft afgekeken bij een eerdere betaling) het wachtwoord. Het bedrijf is moeilijk te achterhalen. "Het ging via China" is het enige wat Paypal erover kon zeggen. Kent u dergelijke verhalen?

Mijn zoon heeft al eerder voor 350 euro stiekem dingen gekocht voor een ander spel. Het is dus de tweede keer dat dit gebeurt.

29 jul 2012 - 
Gamen, Geld, Gokken, Verslaving

Onze dochter van 11 zit veel op Moviestar Planet. Dat is een site die geld vraagt om verder te komen in het spel.

Omdat ze het echt heel leuk vindt, en er ook klasgenoten op zitten, hebben we haar voor 54 euro van haar zak- en verjaardagsgeld een vip-abonnement voor een jaar laten kopen. We hebben samen met haar uitgerekend hoelang ze daarvoor moet sparen en hoeveel Playmobil ze daarvoor kan kopen. Ze kreeg iets van 50000 "coins" (speelgeld).

17 jul 2012 - 
Gamen, Geld

We zijn erachter gekomen dat onze zoon voor duizenden euro's met onze pas via iDeal geld heeft betaald voor RuneScape. Zelf dacht hij dat het 65 euro was maar het bleek steeds 650 euro te zijn, of 350 euro in plaats van 35.

Wat is een redelijk bedrag om terug te laten betalen? Hij is pas 14 jaar. Ik wil het in ieder geval niet zomaar voorbij laten gaan; ik vind dat hij er wel wat voor moet doen.

18 jan 2012 - 
Geld, Juridisch

Hoe kan ik mijn dochter van 12 uitleggen dat wanneer ze op internet haar leeftijd verandert, om zo toegelaten te worden tot een site, ze eigenlijk een strafbaar feit pleegt?

Voor bepaalde sites geldt een leeftijdsgrens (momenteel is Facebook een hype), maar kinderen hebben al snel door dat ze door simpelweg hun geboortejaar aan te passen, wel worden toegelaten.

Voorwaarden worden al helemaal niet gelezen, en gewoon aangevinkt voor "gelezen".

4 okt 2011 - 
Gamen, Geld, Juridisch

Mijn zoon heeft stiekem met mijn telefoon voor honderden euro's aan Habbo-credits gespendeerd, en ook al zijn verjaardagsgeld eraan uitgegeven.

Is er iets wat ik kan doen om dit bedrag terug te halen? Hij is 11 jaar en ik heb op geen enkel moment toestemming gegeven.

16 sep 2011 - 
Gamen, Geld, Verslaving

Het wereldwijde computerspel Minecraft is volgens mij verslavend. Onze zoon (15 jaar) wil nu voor dit spel een eigen server aankopen, en heeft een Paypal account aangemaakt om dit te kunnen betalen.

Hoe verslavend is dit spel en wat kunnen de gevaren zijn? Wat zijn de tips voor ons als ouders ter bescherming van onze zoon?

6 jul 2011 - 
Geld

Mijn zoon van 11 speelt een spel dat "Happy Harvest" heet. Op zich totaal onschuldig, over een boerderij, en je kunt het spelen met vrienden.

Alleen: na een dag blijk je niet echt verder te kunnen komen (dan je vrienden) behalve met CREDITS, waarvoor je tot 22 euro moet betalen. Mijn zoon was toen al zo in het spel dat hij 10 euro van zijn zakgeld eraan wilde geven.

Het gaat mij niet om het spel maar om het aftroggelen van geld bij best jonge kinderen. Mag dat zomaar?