Overig

12 nov 2014 - 
Geweld, Gezondheid, Overig

Mijn kind heeft een filmpje van een onthoofding gezien en was heel erg van slag.

Ze is nu heel erg bang door zogenaamde prank-filmpjes. Zou dit verband met elkaar hebben? En wat kan ik doen om haar te helpen?

16 jun 2014 - 
Overig

Sinds kort ben ik verkeersouder op een basisschool. Ik geloof sterk in preventie en actieve begeleiding van kinderen tijdens de opvoeding.

Mijn vraag: hoe kunnen we voorkomen dat kinderen op een gegeven moment social media in het verkeer (al fietsend WhatsApp bijvoorbeeld) gaan gebruiken?

Op welke leeftijd kun je het beste beginnen met voorlichten en op welke manier?

6 feb 2014 - 
Overig

Is het waar dat de non-verbale communicatie achteruit gaat bij veel gebruik van sociale media? (Mijn kinderen zijn 13 en 17.)

En waar kan ik hier meer informatie over vinden?

27 jul 2013 - 
Privacy, Sociale media, Overig

Een tijdje terug heb ik mijn dochter gezien op een site voor kinderen/tieners rond de 12 tot 16 jaar. Ik heb die site eens bekeken en toen leek hij me wel okee.

Maar nu wil ik toch graag nog eens kijken op die site. Hij was rood en geel, en hij had ook een forum, waar kinderen bijvoorbeeld vroegen of ze met elkaar wilden chatten, en waar ook telefoonnummers werden uitgewisseld.

Hoe vind ik die site terug? Ik kan hem niet meer vinden. Via de geschiedenis lukt het niet omdat die vaak verwijderd wordt.

19 jun 2013 - 
Overig

Mijn zoon (van bijna 14) wil graag een televisie in zijn kamer. Het liefst wil hij een goedkope Salora of Akai.

Ik zelf vind het nog niet nodig. Of ben ik te ouderwets? Ik zit hier heel erg mee want op Sinterklaas wil hij die tv krijgen.

6 sep 2012 - 
Tijdsbesteding, Overig

Mijn dochter van 12 gaat rond een uur of 9, kwart over 9, naar bed. In de vakantie wat later. Nu wil zij graag tv-kijken ’s avonds, maar wij willen niet de programma's zien die zij wil zien. Ik wil ook niet dat zij altijd alleen in de achterkamer zit (waar nog een tv staat), terwijl wij in de voorkamer zitten.

Ik vind eigenlijk dat ik samen met haar tv moet kijken (om de Een van de acht-familiesfeer van vroeger op te roepen) maar ik wil helemaal niet naar So You Can dance of iets dergelijks kijken. En zij wil weer niet naar Nieuwsuur kijken...

8 jan 2012 - 
Overig

Mijn zoon van 12 gedraagt zich als een "normale" jongen. Hij kijkt graag auto's, rijdt brommer, is bezig met de meisjes... Maar nu heb ik opgevangen dat hij Goede Tijden Slechte Tijden volgt. Is dat niet een typisch meidenprogramma?

Als er een spiegel in de buurt is, checkt hij vaak of alles nog "chill" zit. Oh, even de broek wat lager. Mijn shirt rechttrekken... etc.

Heeft dit niet erg veel weg van homo-gedrag? Je hoort tenslotte vaak genoeg dat homo's jong nog denken dat ze op meiden vallen, maar later...

18 nov 2011 - 
Overig

Heeft u tips voor mij hoe ik mijn zoon kan beschermen tegen die vreselijke tv-programma's over de lage moraal in Nederland? Hij is 14 en met alle jongens onder elkaar gaat het alleen nog maar over programma's als Oh Oh Cherso, De Villa, Brabantse nachten, etc. Vreselijk. Zo is hij volstrekt niet opgevoed, maar ik merk dat je als ouders vrijwel geen invloed meer hebt.

8 jun 2011 - 
Overig

Mijn zoon van 10 wil een smartphone omdat hij dan nog net tot de 'coole' gasten kan behoren.

Hoeveel kinderen van 10-11 hebben een mobiel en hoeveel een smartphone? Moet ik hierin meegaan?

14 apr 2011 - 
Overig

Mijn vrouw en ik hebben de laatste tijd steeds vaker dezelfde discussie. Moeten we 'het nieuws' nu wel of niet aan onze kinderen laten zien?