Pesten

15 sep 2015 - 
Pesten, Sociale media

Ik ben voor een stichting bezig met het opzetten van een social mediaprotocol. Ik wil er ook graag een voor onze basisschool opstellen. Hebben jullie goede voorbeelden?

7 jul 2013 - 
Juridisch, Pesten, Privacy

Bij ons op school zijn we het jaar vervelend geëindigd. Er is ruzie ontstaan tijdens het afscheid van een collega. Kinderen uit de groepen 6-7-8 hebben behoorlijk ruzie gekregen. Mijn collega uit groep 7 is er tussen gesprongen en het is geëscaleerd. Hij is geslagen en uitgescholden door een leerling uit groep 8. Een jongen uit een heel speciaal gezin. Het is een dreigende jongen. Misschien speelt cultuur mee. Hij is Turks. De wijk is ook al erg bijzonder. Een erg laag sociaal milieu. Er bleef lang een dreigende sfeer hangen.

26 jun 2012 - 
Juridisch, Pesten, Privacy, Seks, Sociale media

Ik ben conrector op een middelbare school. Een meisje uit de brugklas heeft naaktfoto's van zichzelf gestuurd aan een jongen uit de 5e klas. Deze foto's circuleren nu in de mail van de 4e- en 5e-klassers.

Ik zou graag willen weten hoe ik hiermee om moet gaan. Ik heb tot nu de moeder gesproken en verteld dat deze foto's verspreid zijn.

24 jun 2012 - 
Geschiktheid, Pesten, Privacy, Seks, Sociale media

Is Moviestarplanet veilig voor een meisje van 11? Met name de chatfunctie.

9 mei 2012 - 
Pesten, Privacy, Seks

Hoe weet ik of mijn dochter op zo een lijst staat?

1 apr 2012 - 
Juridisch, Pesten, Privacy, Seks

Mijn dochter (15) staat op een bangalijst. Ik wil aangifte doen, omdat ik gelezen heb dat het strafbaar is. Eigenlijk wil ik gewoon dat die lijst van het internet gaat. Stel je voor dat ze daar later last van krijgt.

Mijn dochter vindt het overdreven. Zij wil niet dat ik aangifte doe. Wat nu?

23 nov 2011 - 
Pesten

Is er informatie voor ouders en kinderen (lespakket) over pesten via Ping?

30 sep 2011 - 
Pesten

De sterfdatum van onze dochter van 14 jaar is berekend! Naar aanleiding van de gegevens die van haar bekend zijn, kan dat gedaan worden door iemand die dat een grapje vindt.

Ik vind dit heel erg, als moeder. Wat kun je hiertegen doen?

11 mrt 2011 - 
Pesten

Waar kunnen basisscholen terecht voor een pestprotocol dat ook rekening houdt met mobiele telefonie en cyberpesten? Zijn er protocollen van de overheid of schoolorganisaties voorhanden?

3 jan 2011 - 
Pesten

Mijn zoon hoorde laatst dat een klasgenootje (groep 7) via de mail wordt gepest. Wat kan ik van school verwachten in zo’n situatie? En wat moet ik mijn zoon vertellen?