Seks

2 nov 2015 - 
Geschiktheid, Geweld, Juridisch, Seks

Mijn bijna 16-jarige zoon is verzeild geraakt op het deep web. Hij kijkt zijn ogen uit op de wapens, drugs en huurmoordenaars die je daar kunt vinden.

Ik heb er weinig verstand van, maar is het gevaarlijk om daar rond te hangen? Is hij daarmee illegaal bezig?

Vooralsnog hebben we hem gecomplimenteerd dat hij zijn ervaringen met ons deelt; dat was in eerste instantie het meest zinnige wat we konden bedenken. Maar hoe nu verder?

12 okt 2015 - 
Seks

Onze dochter heeft foto's van zichzelf via WhatsApp naar een jongen gestuurd. Hij heeft ze doorgestuurd naar andere jongens. Het zijn foto's van haar waarbij ze weinig kleren aan heeft. De belangrijkste delen zijn bedekt, maar toch. Ze heeft er spijt van en geeft aan het nooit meer te doen en we denken haar te geloven.

25 aug 2015 - 
Seks

Oriënterend op het basisonderwijs voor mijn dochtertje heb ik de volgende vraag: wordt Dokter Corrie nog steeds vertoond in elk Schooltv-weekjournaal? En op hoeveel (procent van de) scholen wordt hiernaar gekeken en vanaf welke leeftijd?

27 jul 2015 - 
Seks

Ik vermoed dat mijn kind porno kijkt op internet. Hij is 14, dus dan is het ook niet zo gek dat hij nieuwsgierig is.

Hoe pak ik het aan als ik daarover een gesprek wil voeren met hem, zonder dat ik hem ga uithoren?

7 jul 2015 - 
Seks, Sociale media

Ben ik als moeder ouderwets als ik die sexy selfies eigenlijk vreselijk vind? Mijn dochter (15) plaatst ze zelf ook en we hebben er steeds ruzie over. Ik vind dat ze daarmee moet stoppen, omdat ze zich presenteert als ‘beschikbaar’. Is ze dan soms zo onzeker?

Moet ik mij dit aantrekken? Ik weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken.

15 feb 2015 - 
Seks

Laat ik mijn dochter van 16 naar de film '50 Shades of Grey' gaan?

31 jul 2014 - 
Geschiktheid, Seks, Techniek

Onze zoon 8 zoekt via Google naar tieten en sex en komt daardoor op hele foute sites. Hoe pakken we dit aan bij hem?

En hoe kunnen we op de iPad sex uitfilteren of blokkeren?

22 nov 2013 - 
Seks, Sociale media, Zorgenkinderen

Mijn dochter van 12 heeft naaktfoto's gestuurd via Facebook Messenger naar een vriendje.

Mijn vraag: hoe pak ik dit nu aan?

Mijn dochter heeft ADHD en is impulsief. Doet eerst en denkt dan pas.

28 jun 2013 - 
Gezondheid, Privacy, Seks, Sociale media

Mijn geadopteerde dochter gaat met haar mobieltje op een chatbox en verzint de meest vreselijke dingen. Bijvoorbeeld dat ze misbruikt wordt door haar vader, mijn man. Dat ze zelfmoord wil plegen. Dat ze zichzelf te dik vindt. Dat ze steeds buikpijn en hoofdpijn heeft.

En ze heeft foto's gemaakt, naakt voor de spiegel, omdat jongens daar om vragen. Eerst zegt zij nee, maar later las ik dat ze het toch deed omdat de bewuste jongen anders naar de politie zou gaan om aangifte te doen van misbruik. Ze heeft cup F en staat daarmee bloot op de foto.

11 sep 2012 - 
Seks, Sociale media

Mijn dochter van 15 is Facebook-vriend met een voor mij onbekende. Haar andere vrienden kan ik allemaal plaatsen (school, ballet, handbal, etc.) maar deze jongeman van 24 (volgens zijn profiel) niet. Hij heeft ook een gesloten profiel, ik kan niets zien.

Op haar verjaardag liet hij een berichtje achter, met de tekst "Ik blijf je stalken". Het kan een vreemd gevoel voor humor zijn, er hoeft niets aan de hand te zijn. Maar ik voel me er niet prettig onder.