Techniek

28 feb 2014 - 
Geschiktheid, Techniek

Ik ben ouder van een zoon van 17 met het Down-syndroom. Hij geniet erg van YouTube, maar raakt ook van slag bij bepaalde onschuldige filmpjes, bijvoorbeeld met leeuwen.

Wat té beperkend werkt, is dat wij slechts bepaalde filmpjes toestaan van YouTube.

Nu zoek ik een alternatief in de vorm van (betaalde) filtersoftware die YouTube toestaat, maar - eenmaal op die site - toch kan werken met een blacklist.

Kunt u mij misschien een tip geven?

4 jun 2013 - 
Privacy, Techniek

Wat is uw ervaring met keyloggers om het internetgebruik van je kinderen in de gaten te houden? Mijn kinderen zijn 14 en 16 jaar.

17 nov 2012 - 
Privacy, Techniek

Laat ik mijn dochter haar laptop beveiligen met een wachtwoord dat alleen zij kent? Ze is 11 jaar.

19 sep 2012 - 
Techniek

Hoe kan ik de internet-geschiedenis van mijn dochters telefoon controleren?

20 mei 2012 - 
Geschiktheid, Geweld, Juridisch, Privacy, Seks, Techniek

Heeft de uitspraak van de Eerste Kamer, dat Kliksafe niet meer uitsluitend gefilterd internet mag aanbieden, nog gevolgen voor andere providers, of zelfs filtersoftware?

Het zou wel heel erg bont worden als we door de nieuwe Telecommunicatiewet onze kinderen straks niet meer kunnen beschermen...

26 okt 2011 - 
Juridisch, Techniek

Dit weekend bleek opeens dat de Gmail van mijn 10-jarige zoon het niet meer deed. Hij voldeed opeens niet meer aan de leeftijds-eisen van Google-accounts.

Omdat ik zelf vind dat hij Gmail best mag gebruiken, heb ik het geactiveerd door 30 dollarcent te betalen met mijn creditcard en mijn eigen leeftijd in te vullen. Ik ben tenslotte de eigenaar van het account zolang hij minderjarig is.

Wat is hier aan de hand?

21 sep 2011 - 
Geschiktheid, Techniek

Via alternatieve DNS-diensten zoals OpenDNS kun je je internetverkeer 'omleiden' en zo allerlei filters instellen om bijvoorbeeld je kinderen op internet te beschermen.

Hebben jullie daar ervaring mee? En is het een betrouwbare bescherming tegen geweld/porno en andere uitingen waar je je kinderen niet aan wilt blootstellen?

4 aug 2011 - 
Juridisch, Techniek

Mijn dochter van 14 zit de hele dag op internet. Via de pc lukt dat niet, vanwege Timeslot, maar via haar mobiel ontvangt ze via een onbeveiligd draadloos netwerk van de buren wel signaal en zit ze op haar kamer op Hyves, Msn, Facebook, enzovoorts.

Wat kan ik hieraan doen (behalve d'r mobiel afpakken)? Is er een methode om onbeveiligde signalen te verstoren?

7 mei 2011 - 
Gamen, Techniek

Mijn zoon (8 jaar) wil graag een game maken. Hij is uitgekeken op de site van het Klokhuis en Gamemaker is nog te moeilijk voor hem.

Weten jullie een gratis tool waarmee mijn zoon een game kan maken?

18 apr 2011 - 
Pesten, Privacy, Techniek

Mijn dochter van 10 begint ineens heel actief te worden op Hyves. Ze wil niet dat ik haar chat-conversaties meelees. Is er - zoals bij MSN - een mogelijkheid om chats achteraf na te lezen? Ze weet dat ik heel af en toe haar MSN-geschiedenis naloop.

Het gaat mij er als ouder vooral om dat ik een idee krijg of ze zich hierin redt. Soms is ze zo van slag omdat op de chat iemand wel aardig is maar in het echt niet...