Techniek

17 feb 2015 - 
Techniek

Er schijnt iets te zijn dat heet 'rode knop' waarmee je vervelende filmpjes of afbeeldingen van jezelf die de ronde doen kunt stoppen met verspreiden?

Weet u waar ik het over heb en kunt u hier iets over vertellen?

31 jul 2014 - 
Geschiktheid, Seks, Techniek

Onze zoon 8 zoekt via Google naar tieten en sex en komt daardoor op hele foute sites. Hoe pakken we dit aan bij hem?

En hoe kunnen we op de iPad sex uitfilteren of blokkeren?

28 feb 2014 - 
Geschiktheid, Techniek

Ik ben ouder van een zoon van 17 met het Down-syndroom. Hij geniet erg van YouTube, maar raakt ook van slag bij bepaalde onschuldige filmpjes, bijvoorbeeld met leeuwen.

Wat té beperkend werkt, is dat wij slechts bepaalde filmpjes toestaan van YouTube.

Nu zoek ik een alternatief in de vorm van (betaalde) filtersoftware die YouTube toestaat, maar - eenmaal op die site - toch kan werken met een blacklist.

Kunt u mij misschien een tip geven?

4 jun 2013 - 
Privacy, Techniek

Wat is uw ervaring met keyloggers om het internetgebruik van je kinderen in de gaten te houden? Mijn kinderen zijn 14 en 16 jaar.

17 nov 2012 - 
Privacy, Techniek

Laat ik mijn dochter haar laptop beveiligen met een wachtwoord dat alleen zij kent? Ze is 11 jaar.

19 sep 2012 - 
Techniek

Hoe kan ik de internet-geschiedenis van mijn dochters telefoon controleren?

20 mei 2012 - 
Geschiktheid, Geweld, Juridisch, Privacy, Seks, Techniek

Heeft de uitspraak van de Eerste Kamer, dat Kliksafe niet meer uitsluitend gefilterd internet mag aanbieden, nog gevolgen voor andere providers, of zelfs filtersoftware?

Het zou wel heel erg bont worden als we door de nieuwe Telecommunicatiewet onze kinderen straks niet meer kunnen beschermen...

26 okt 2011 - 
Juridisch, Techniek

Dit weekend bleek opeens dat de Gmail van mijn 10-jarige zoon het niet meer deed. Hij voldeed opeens niet meer aan de leeftijds-eisen van Google-accounts.

Omdat ik zelf vind dat hij Gmail best mag gebruiken, heb ik het geactiveerd door 30 dollarcent te betalen met mijn creditcard en mijn eigen leeftijd in te vullen. Ik ben tenslotte de eigenaar van het account zolang hij minderjarig is.

Wat is hier aan de hand?

21 sep 2011 - 
Geschiktheid, Techniek

Via alternatieve DNS-diensten zoals OpenDNS kun je je internetverkeer 'omleiden' en zo allerlei filters instellen om bijvoorbeeld je kinderen op internet te beschermen.

Hebben jullie daar ervaring mee? En is het een betrouwbare bescherming tegen geweld/porno en andere uitingen waar je je kinderen niet aan wilt blootstellen?

4 aug 2011 - 
Juridisch, Techniek

Mijn dochter van 14 zit de hele dag op internet. Via de PC lukt dat niet, vanwege de beveiliging die we daarop gezet hebben, maar via haar mobiel ontvangt ze via het netwerk van de buren wel signaal, en zit ze eindeloos op haar kamer op allerlei sociale media.

Wat kan ik hieraan doen (behalve d'r mobiel afpakken)? Is er een methode om onbeveiligde signalen te verstoren?