Habbo Hotel

11 jul 2012 - 
Geschiktheid

Mijn zoon van 10 speelt veel Sunnieday. Zitten daar alleen kinderen op? En geen rare volwassenen die kinderen erg leuk vinden?

Ik kan het wel verbieden maar wat bereik ik daarmee? En hoe leg ik een kind van 10 zoiets duidelijk uit?

4 okt 2011 - 
Gamen, Geld, Juridisch

Mijn zoon heeft stiekem met mijn telefoon voor honderden euro's aan Habbo-credits gespendeerd, en ook al zijn verjaardagsgeld eraan uitgegeven.

Is er iets wat ik kan doen om dit bedrag terug te halen? Hij is 11 jaar en ik heb op geen enkel moment toestemming gegeven.

13 jul 2011 - 
Geschiktheid, Juridisch

Hoe kan ik vermijden dat kids een foute leeftijd ingeven op sites, om te kunnen meedoen aan - bijvoorbeeld - Facebook, waarvoor een minimum-leeftijd geldt?

Mijn zoon is 11 jaar.

7 feb 2011 - 
Geschiktheid

Mijn kind van net 10 heeft een account aangemaakt bij Habbo Hotel en gelogen over zijn leeftijd. Ik heb gezegd dat ik dat niet wil en dat hij er niet meer op mag.

Vandaag is hij er toch op geweest. Dat heeft hij wel zelf opgebiecht, maar het was niet de afspraak.

Hoe zorg ik dat hij snapt dat dat niet de bedoeling is? Of maak ik me te druk daarom? Die leeftijdsgrens is er toch niet voor niets?

2 jan 2011 - 
Tijdsbesteding, Verslaving

Mijn zoon heeft geen rem. Ik denk dat hij verslaafd is. Hij kan soms wel twee uur achter elkaar aan de computer zitten (Habbo), en daarna met een pauze van bijvoorbeeld buiten spelen, gewoon nog weer drie uur doorgaan.

Hoe lang mag een kind van 11 jaar per dag achter de computer?

2 jan 2011 - 
Gamen, Geschiktheid, Geweld

Wat is de invloed van gewelddadige computerspelletjes op kinderen?

31 dec 2010 - 
Gamen, Geld, Tijdsbesteding, Verslaving

Onze zoon van 11 jaar raakt volgens ons verslaafd aan het internet. Het zogenaamde 'Habbo Hotel' laat hem niet met rust. Elke vrije minuut wil hij besteden aan zijn aanwezigheid in het Habbo Hotel, en hij wordt knorrig als hij moet afsluiten.