webcam

11 sep 2012 - 
Seks, Sociale media

Mijn dochter van 15 is Facebook-vriend met een voor mij onbekende. Haar andere vrienden kan ik allemaal plaatsen (school, ballet, handbal, etc.) maar deze jongeman van 24 (volgens zijn profiel) niet. Hij heeft ook een gesloten profiel, ik kan niets zien.

Op haar verjaardag liet hij een berichtje achter, met de tekst "Ik blijf je stalken". Het kan een vreemd gevoel voor humor zijn, er hoeft niets aan de hand te zijn. Maar ik voel me er niet prettig onder.

6 sep 2012 - 
Seks

Mijn dochter van 13 heeft zich uitgekleed voor de webcam. Het is al de tweede keer. Ik heb gezegd dat dit heel gevaarlijk kan zijn, maar ze bleef het doen.

31 jan 2011 - 
Seks

[Opmerking vooraf: de onderstaande vraag ging over MSN. Dat bestaat niet meer. Maar de problematiek blijft hetzelfde. We hebben 'MSN' vervangen door 'Skype'.]

Mijn dochter van 12 heeft via [Skype] contact gekregen met een klasgenoot. Die heeft zijn masturbatie laten zien via de webcam.

Mijn dochter is hier erg van geschrokken en vertelde mij dit vanmorgen. Dit schijnt al 1 maand geleden te zijn gebeurd en zelfs al twee maal. De tweede keer heeft ze het als bewijs opgenomen.

31 dec 2010 - 
Seks

[Opmerking vooraf: de onderstaande vraag ging over MSN. Dat bestaat niet meer. Maar de problematiek blijft hetzelfde. We hebben 'MSN' vervangen door 'social media'. En "seksueel MSN'en" door 'sexting'.]

Ik kwam erachter dat mijn dochter van 12 op [social media] had gezeten, en dat een onbekende persoon haar had gevraagd of zij haar buik wilde laten zien. Ik weet het: het was alleen maar haar buik, maar toch. Ik heb het met haar besproken, en ik heb haar ook de eventuele gevaren verteld, als het wel verder zou gaan.

31 dec 2010 - 
Seks, Sociale media

[Opmerking vooraf: de onderstaande vraag ging over MSN. Dat bestaat niet meer. Maar de problematiek blijft hetzelfde. We hebben 'MSN' vervangen door 'social media'.]

Help! We hebben ontdekt dat onze dochter van 12 (!) erotisch communiceert met jongens/mannen. Ze gebruikt daarin een taal waar wij rode oortjes van krijgen. Pure pornopraat, met alles erop en eraan. Tevens is er sprake van een webcam (niet van haar kant) en van foto's. Die foto's heeft ze van internet gehaald en zijn gelukkig niet van haarzelf.

31 dec 2010 - 
Seks, Sociale media

[Opmerking vooraf: de onderstaande vraag ging over MSN. Dat bestaat niet meer. Maar de problematiek blijft hetzelfde. We hebben 'MSN' vervangen door 'social media'. En "seksueel MSN'en" door 'sexting'.]

Is het normaal dat mijn 12-jarige stiefdochter via [social media] de (zogenaamd?) 15-jarige bezoekers van haar profielpagina voorliegt over haar seksuele ervaringen? De heren vragen haar ook om meer van zichzelf te laten zien op foto's...

31 dec 2010 - 
Seks

Mijn dochter van bijna 14 jaar laat haar geslachtsdelen zien aan vreemden via de webcam. Deze 'mensen' volgen haar op IP-adres en zeuren net zolang tot het gebeurt en gaan vervolgens steeds een stap verder. Een ander e-mail adres helpt dus niet.