Nieuw lesprogramma over online veiligheid gelanceerd op Safer Internet Day

11 februari 2020 - Het internet wordt door ouders van Nederlandse jongeren gezien als een verrijking voor het leven van hun kind, maar ruim 1 op de 3 ouders maakt zich ook weleens zorgen over de veiligheid van hun kind online. Om jongeren te laten leren over online veiligheid zien ouders een verantwoordelijkheid voor zichzelf, maar ook voor scholen (63%, de overheid (55%) en/of techbedrijven (36%). Bureau Jeugd & Media, Safer Internet Centre en Google hebben daarom de handen in elkaar geslagen en introduceren De InternetHelden, een nieuw (les)programma voor docenten, ouders en scholieren tussen de 12 en 15 jaar over digitaal burgerschap en veiligheid online. Lees meer.

Ouders en kinderen over mediaopvoeding bij hen thuis

4 februari 2020 - Welke afspraken maken andere ouders met hun kind over hun smartphone? En wat vinden kinderen van het medaigebruik van hun ouders? Op deze en andere vragen geven ouders en kinderen antwoord in filmpjes over mediaopvoeding. Bekijk deze nu op YouTube!

Nieuwe informatie voor ouders over media en baby's en peuters

28 januari 2020 - In een onderzoek dat Opvoedinformatie Nederland in samenwerking met Mediawijzer.net deed, beoordeelden ouders enkele teksten van Opvoeden.nl. Ook legden we tien adviezen voor met de vraag of zij deze thuis zouden toepassen of niet. Lees via deze link verder over de resultaten.