Leeftijd:

0-18 jaar

Categorie:

Privacy , Sociale media , Overig

Trefwoorden:

forum, telefoonnummer, chatten

Een tijdje terug heb ik mijn dochter gezien op een site voor kinderen/tieners rond de 12 tot 16 jaar. Ik heb die site eens bekeken en toen leek hij me wel okee. Maar nu wil ik toch graag nog eens kijken op die site. Hij was rood en geel, en hij had ook een forum, waar kinderen bijvoorbeeld vroegen of ze met elkaar wilden chatten, en waar ook telefoonnummers werden uitgewisseld. Hoe vind ik die site terug? Ik kan hem niet meer vinden. Via de geschiedenis lukt het niet omdat die vaak verwijderd wordt.

Het antwoord van de deskundige

We zouden eerlijk gezegd niet weten wat voor site dat geweest zou kunnen zijn. Wat dat betreft kunnen we u dus helaas niet helpen. Maar waarom vraagt u het uw dochter zelf niet? Het is altijd het beste om zo open mogelijk over dit soort dingen te praten. Zeg haar dan ook eerlijk waarover u zich eigenlijk zorgen maakt. Misschien over die telefoonnummers die uitgewisseld worden? Dat is inderdaad niet handig. Leg haar dan uit waaróm het niet handig is. (Zie ook: Waarom moet je geen telefoonnummers op Facebook publiceren? (12 jr)) Als er een open sfeer is, waarin er gemakkelijk gepraat kan worden (en uw dochter niet bang hoeft te zijn dat u boos zult worden), dan is de kans het grootst dat uw dochter naar u toe zal komen wanneer ze iets vervelends heeft meegemaakt. Zodat u haar kunt helpen en jullie samen naar oplossingen kunnen zoeken.

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer