Mijn 15-jarige dochter heeft sinds kort weer een telefoon. Na vele problemen met social media hadden we besloten om de vorige af te nemen.

De huidige telefoon (iPhone 6) heeft ze onder bepaalde voorwaarden. Een daarvan is dat ze er doordeweeks niet langer dan 2 uur op mag.

Omdat ik weet dat ze het heel moeilijk vindt om zich daaraan te houden, wilde ik 'DinnerTime plus' installeren. Daarmee zou ik op mijn telefoon (Android) haar telefoon kunnen blokkeren. Alleen werkt dit niet in combinatie met haar iPhone. Deze twee besturingssystemen kunnen in deze situatie niet synchroniseren.

Weten jullie nog een andere oplossing (app) voor deze situatie?

Ze heeft overigens al een app die de tijd bijhoudt, maar ik wil graag nog een extra app achter de hand hebben om meer grip te krijgen.

Het antwoord van de deskundige

We hebben helaas te weinig achtergrondinformatie om dieper in te kunnen gaan op het achterliggende probleem, en wat u daaraan zou kunnen doen. U vertelde bijvoorbeeld dat er 'vele problemen met social media' waren, maar niet om wat voor soort problemen het ging. Ook weten we niet wat voor kind uw dochter is, of ze verder normaal functioneert of niet, etc.

We moeten ons dus beperken tot de vraag wat voor apps er nog meer beschikbaar zijn, die ongeveer hetzelfde doen als DinnerTime (maar wel de brug van Android naar iOS kunnen slaan).

Wat dat betreft moeten we u teleurstellen. Die apps bestaan niet. Geen enkele app kan vanuit een Android-omgeving een iOS-systeem beïnvloeden. Dat komt door de gesloten architectuur van alle Apple-apparatuur.

Wat natuurlijk wél kan, is de iPhone van uw dochter op afstand uitschakelen via iCloud (als zij 'Zoek mijn iPhone' heeft ingeschakeld op haar eigen telefoon):

  • log in bij www.icloud.com/find (met het Apple-ID en het bijbehorende wachtwoord van uw dochter);
  • resultaat: een kaartje van de plek waar de iPhone zich bevindt;
  • klik op het groene rondje dat de locatie aangeeft, gevolgd door het bijbehorende info-icoontje ('i');
  • activeer de 'Verloren modus' en volg de instructies;
  • resultaat: de iPhone wordt vergrendeld (en kan weer ontgrendeld worden met de bijbehorende toegangscode. Die moet u dus zelf bewaren, en niet aan uw dochter geven, als u niet wilt dat ze haar telefoon zelf ontgrendelt).

Maar dat is nogal een heftige ingreep. En bovendien kan ze natuurlijk altijd 'Zoek mijn iPhone' uitschakelen, als ze niet door u gestoord wil worden...

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer