Leeftijd:

7-9 jaar

Trefwoorden:

regels

Ik heb twee zoons: een van 11 en een van 6. De oudste speelt graag op de Playstation, en mag van ons langer gamen dan de jongste.

Nou vind ik het moeilijk om mijn jongste zoon uit te leggen dat hij niet even lang op zijn tablet mag als mijn oudste zoon. Hij vindt dat oneerlijk, en wordt dan kwaad.

Omgekeerd zou ik het ook niet eerlijk vinden om tegen mijn oudste zoon te zeggen dat hij minder mag gamen vanwege zijn jongere broer.

Ik kan hier geen goede balans in vinden, en het leidt vaak tot ruzies. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Het antwoord van de deskundige

Heel vervelend voor uw jongste zoon (en voor u, vanwege zijn gemopper) maar voor verschillende leeftijden gelden nu eenmaal verschillende regels.

Zijn oudste broer zal bijvoorbeeld ook wat later naar bed mogen, en eerder op een scooter mogen, en eerder een auto mogen besturen, en eerder mogen stemmen, enzovoorts.

Kortom: niets aan te doen. We raden u aan om dit één keer uit te leggen en er verder geen aandacht meer aan te besteden.

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer