Leeftijd:

0-18 jaar

Categorie:

Seks

Oriënterend op het basisonderwijs voor mijn dochtertje heb ik de volgende vraag: wordt Dokter Corrie nog steeds vertoond in elk Schooltv-weekjournaal? En op hoeveel (procent van de) scholen wordt hiernaar gekeken en vanaf welke leeftijd?

Het antwoord van de deskundige

Het Schooltv-weekjournaal wordt sinds de zomer van 2014 niet meer gemaakt. Er werd op ongeveer 80% van de scholen naar gekeken en het was bestemd voor kinderen uit groep 7 en 8.

Scholen kiezen zelf

De opvolger van het Schooltv-weekjournaal heet het Zapp Weekjournaal. Dokter Corrie heeft haar eigen programma dat los staat van het Zapp Weekjournaal. Scholen kunnen dus zelf kiezen of ze ook nog het programma van Dokter Corrie willen laten zien aan hun leerlingen.

Tijdens het oriënteren op het basisonderwijs voor uw dochter kunt u het beste bij de schoolleiding de vraag neerleggen of er op die school naar Dokter Corrie gekeken wordt, en hoe zij hier tegenover staan.

Succes!

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer