Leeftijd:

0-18 jaar

Trefwoorden:

Minecraft

Ik zag een nieuw product bij Bart Smit: de Gameband + Minecraft wearable. Een digitaal armbandje dat controle zou geven over de speeltijd van je kind, bij het spelen van Minecraft. Dat klinkt me als muziek in de oren, omdat mijn zoon dagelijks vele uren aan Minecraft besteedt. Maar wat is dat voor ding? Wat doet het precies? En is het aan te raden?

Het antwoord van de deskundige

We hebben dit product niet zelf getest, maar op grond van de beschrijving lijkt het ons niet handig.

Wat is het en wat doet het?

Eerst maar even wat het is, en wat het belooft. Het persbericht zegt daarover: "Met deze Gameband kun je overal Minecraft spelen. Sluit de Gameband aan op je computer of Mac en begin direct met spelen. Je opgeslagen Minecraft werelden worden bovendien direct geüpload in de cloud. De Gameband heeft een led-display dat de tijd, berichten, afbeeldingen en animaties weergeeft." (Einde citaat.) Het idee is dus dat je met deze "Gameband + Minecraft wearable" (een armbandje dat je via USB kunt inpluggen in je computer) Minecraft-werelden overal mee naartoe kunt nemen. Zonder dat Minecraft op je eigen computer geïnstalleerd hoeft te worden. Doordat het spel op de Gameband staat, en niet meer op je computer, zou je als ouders de wearable gemakkelijk kunnen wegleggen, of achterhouden, en op die manier zelf kunnen bepalen wanneer je kind verder speelt.

Onzin

Dit alles lijkt ons nogal onzin. Aangezien de meeste kinderen die echt veel Minecraft spelen dit online doen, op servers van anderen, is dit een non-product voor 'controle op speeltijd'. Deze kinderen hebben al hun bouwwerken immers online staan, waar dit armbandje niets mee doet. Het armbandje werkt ook niet met Xbox, Playstation en iOS-versies.

Conclusie

Ik kan me uiteraard vergissen, maar dit lijkt me dus geen handig ding.

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer