Vroeger hadden we een goed kinderslot, waarmee je kon aangeven dat je kind 1 uur op de computer mocht. Ik zoek dat opnieuw. Dus niet dat je kind van 16.00 tot 18.00 uur erop mag, maar het aantal uren.

Weet u er een? Ik hoor het graag!

Het antwoord van de deskundige

 

U vertelde niet met wat voor besturingssysteem u werkt, maar voor Windows is er bijvoorbeeld ComputerTime, van het 'bedrijf' SoftwareTime (wat in feite een vriendenclubje van professioneel programmerende vaders is).

Dat programma doet precies wat u wil, en nog veel meer. Je kunt er bijvoorbeeld ook het tijdsvenster mee instellen waarbinnen de toegestane computertijd gebruikt moet worden (niet 's nachts bijvoorbeeld), de maximale lengte van elke sessie (bijvoorbeeld: als je 1 uur hebt ingesteld voor de dagelijkse computertijd, dat die verdeeld moet worden over twee sessies van een half uur), en de verplichte rusttijd tussen elke sessie. Ook kun je onderscheid maken tussen offline computertijd en online computertijd.

Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld, maar het kan wel. En je stelt het allemaal in met een handige wizzard.

Het programma ziet er wat gedateerd uit, maar het doet gewoon wat het moet doen. En het doet dat heel goed. Het kost krap 40 dollar voor installeren op één computer (iets meer voor 'family packs') en je kunt het 14 dagen gratis testen. Eventuele updates en technische ondersteuning zijn eveneens gratis.

Mocht dit programma onverhoopt toch niet bevallen, kijk dan eens op Internetfilters, kindersloten, etc. voor alternatieven. (En laat ons, of Raoul Teeuwen die het overzicht heeft samengesteld, weten welke links niet meer actief zijn. Het overzicht is 2 jaar geleden voor het laatst geupdatet.)

 

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer