Leeftijd:

10-12 jaar

Categorie:

Privacy

Trefwoorden:

Minecraft, YouTube, Sims

Mijn zoon van 11 wil met een paar vriendjes een eigen TouTube-kanaal beginnen met filmpjes van Minecraft en The Sims. Ik heb aangegeven dat ik niet wil dat hij zelf in beeld komt, omdat ik denk dat dat niet verstandig is. Maar ik zoek nog naar goede argumenten hiervoor. Wat is het gevaar van zelf op YouTube staan?

Het antwoord van de deskundige

Om te beginnen denken we dat het probleem zich niet zal voordoen. Die filmpjes worden gekopieerd van het scherm, en tonen dus alleen wat je op het scherm ziet (en niet wie ernaar kijkt). Als u het desondanks niet wilt hebben, en als u daar steekhoudende argumenten voor zoekt, dan kunt u in ieder geval zeggen dat je minimaal 13 jaar moet zijn voor een account op YouTube. Tenslotte uw vraag wat het gevaar is van zelf op YouTube staan. Echt supergevaarlijk is het niet, zolang het niet echt compromitterend is (denk: dronkemansgedrag, of criminele activiteiten). Maar later, als je ouder bent, kun je er behoorlijk spijt van krijgen. Oudere pubers kunnen zich vaak ontzettend schamen voor hun "kinderachtige" gedrag van vroeger...

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer