Leeftijd:

13-16 jaar

Categorie:

Seks , Sociale media

Trefwoorden:

selfie, seks

Ben ik als moeder ouderwets als ik die sexy selfies eigenlijk vreselijk vind? Mijn dochter (15) plaatst ze zelf ook en we hebben er steeds ruzie over. Ik vind dat ze daarmee moet stoppen, omdat ze zich presenteert als ‘beschikbaar’. Is ze dan soms zo onzeker? Moet ik mij dit aantrekken? Ik weet niet goed hoe ik dit moet aanpakken.

Het antwoord van de deskundige

Ik begrijp goed dat u moeite heeft met die sexy manier van foto’s maken van jonge meiden. Op een bepaalde leeftijd doen jongens het ook. Mijn indruk is dat jongens het pas doen als ze in seksueel opzicht meer zelfvertrouwen hebben ontwikkeld, terwijl het bij meiden lijkt alsof ze door de reacties op hun foto’s juist zelfvertrouwen ontwikkelen.

Seksuele interesse

Er is onderzoek verschenen aan de Universiteit van Amsterdam waaruit blijkt dat er een relatie is tussen het kijken naar sexy selfies van online vrienden en de eigen seksuele interesse. Jonge tieners (13-15 jaar) die meer naar dit soort beelden kijken, zijn ook meer geïnteresseerd in seks, zo blijkt uit onderzoek. En het is vrij normaal dat ze geïnteresseerd zijn: driekwart van de tieners kijkt naar zulke sexy selfies van anderen. Het geeft aan dat ze in hun ontwikkeling een stap zetten naar meer seksuele activiteit. Kijk voor meer informatie op:

U kunt hieronder reageren op het artikel of u kunt zelf een vraag stellen aan een deskundige. Lees voor het stellen van een vraag ons privacystatement.

Reageer